Kun matemballasje i henteordningen

‒ Det er nok noen som ikke leser på «ja takk – nei takk»-klistemerket på lokket av dunkene, og kaster stekepanner, ildfaste former, kaffekrus, servise og annet i glass og metall-dunken. Det kan bli dyrt, advarer Trond Evertsen.

Billedtekst

Alt som ikke er glass- og metallemballasje brukt til mat, blir registrert som restavfall og gjenvinnes ikke. Store mengder av dette fordyrer produksjonen, siden fabrikken som gjenvinner råstoffet registrerer alt som ikke skal være i avfallet som avvik. Dette må Remiks betale for.

‒ Returordningen gjelder kun for glass- og metallemballasje som har inneholdt mat eller drikke. Alt annet av glass og metall må leveres på returstasjonen, sier Evertsen og gir noen eksempler.

‒ Ildfaste former og keramikk kan ikke gjenvinnes. Dette destrueres som bygningsstein. Stekepanner inneholder ofte både jern og metall, men de må leveres som metall direkte på returstasjonen fordi de må sendes til en egen gjenvinningsfabrikk med riktig utstyr for å smelte dette om.

Malingsspann av metall kan heller ikke legges i glass og metalldunken, men må leveres på en returstasjon. Ordningen gjelder kun for matemballasje. Også dette handler om gjenvinningsmetode i neste ledd.

Det du imidlertid godt kan levere mer av er aluminiumsfolie brukt til matlaging. Krøll det sammen og legg det i glass- og metalldunken.

‒ Les på klistremerket på dunken. «Ja takk» står for det du kan legge løst i dunken. Det som er under «nei takk» må du levere på returstasjonen, forklarer Trond Evertsen.

Remiks gjennomfører jevnlig kontroller for å hjelpe forbrukere som leverer feil avfall i glass- og metalldunken til å sortere riktig.

artikkel_enkeltbilde_alt_sub

Slik ser klistremerket ut, som er limt på lokket av alle dunker som er levert ut. Remiks anmoder alle om å følge disse enkle reglene.